AC Clean 團隊日誌

自己洗機隨時得不償失

事緣屋主曾自行用濕布包住硬物去清潔部機裡面,可能太用力嘅關係,結果搞到滾筒扇頁爆晒(細圖示),經我洗乾淨部機後更清晰可見,記住!記住!記住,自己最多定期洗下隔塵網好喇!

詳細內容

裝機時要靚唔要命?

可能因為美觀關係,裝修師傅居然將分體機個機殼同連接牆身條罅打咗玻璃膠密封,到我洗機時就要用𠝹刀𠝹開啲膠,其實好危險,因為好容易𠝹爛去水喉同電線(圖示),各位裝修時真係要留意下師傅點搞!

詳細內容

嚇死人系列之鹽蛇:聖約

睇咗《異形:聖約》未?未就呢度有隻,今早師傅洗機時Whatsapp幾張相俾我哋,估計阿鹽死咗一排,被困在冷氣機內,你話點會冇異味?積聚幾多細菌更加唔使講 !所以話洗冷氣真係好重要,阿鹽 RIP!

詳細內容

專用清潔液與coil水的分別

一般清洗冷氣公司都會用傳統含腐蝕性嘅coil水去清洗鋁合金製冷片,會「乸」甩製冷片上嘅污垢同保護塗層,我們從日本引入嘅專利清潔液可以清洗污垢同修補金屬,完全唔會傷到鋁合金製冷片!

詳細內容

「五一關愛」活動完滿結束

AC Clean團隊應邀到訪沙田怡欣山莊,為由離島扶輪社與鄰舍輔導會聯手合辦的「五一關愛在怡欣」慈善活動作考察及準備,團隊非常榮幸能夠為社群出力,回饋社會,期待5月1日的來臨。

詳細內容

AC Clean團隊制服曝光

新一季團隊制服已在設計當中,話咁快初版已經完成!向來好有要求的管理層在過目後表示滿意,但就仍然要轉一轉衫鈕顏色,力求完美咁話,相信前線同事們好快就會有sharp醒有型的新制服着啦!

詳細內容

立即預約

請填寫以下資料進行預約: